Abigail Disney ismét a címlapokra került, ezúttal azért, mert részt vesz a világ néhány ultragazdagjának új kampányában, amelynek célja, hogy meggyőzzék a kormány vezetőit, hogy jobban adóztassák meg őket.

Fotó: AFP

Disney egyike annak a több mint 250 milliomosnak és milliárdosnak, akik aláírtak egy nyílt levelet, amelyben kijelentik, hogy büszkén fizetnének több adót, hogy enyhítsék a gazdasági egyenlőtlenségek drámai növekedését.

Abigail Disney nagyapja a fivérével, Walt Disney-vel együtt alapította meg a világhírű filmstúdiót, ő maga dokumentumfilm-producer, filantróp, társadalmi aktivista, a gazdagok körében az egyik leghangosabb támogatója a magasabb fizetésének – emlékeztetett a Business Insider.

A nagyapám hihetetlen sikere miatt elképesztő privilégiumokban volt részem

– írta nemrégiben. Hozzátette: „Nem hiszem, hogy van olyan luxus, kellemes dolog vagy kényelem, amelyet nem tapasztaltam meg életem során a családom vagyonának köszönhetően.”

Angol irodalmat és filozófiát tanult a Yale, a Stanford és a Columbia Egyetemen, négy gyermeke van a Pierre Hauser filmproducerrel kötött házasságából.

Azt nem tudni, pontosan mekkora a vagyona, de 2019-ben azt mondta, hogy nagyjából 120 millió dollár körül lehet. (Egy dollár 350,4 forint.) Ebből 21 éves korától kezdve hetvenmillió dollárt eladományozott, és a jótékonykodást a haláláig folytatni tervezi.

Borulhat a streamingpiac, ha megvalósul a Disney terve

A Hulu közös tulajdonosi struktúrája egy évek óta tartó saga kialakulásához vezetett a Disney és a Comcast között. Az előbbi minél hamarabb pontot tenne az ügy végére, az utóbbi viszont minél több pénzt szeretne látni az üzletből, így a tárgyalások nem lesznek egyszerűek. Ha tényleg megvalósul a fúzió, alapjaiban változna meg a streamingpiac.