A United Airlines a többi légitársaság példáját követve emeli a csomagok után fizetendő díjat, amely csak 2023 első kilenc hónapjában ötmilliárd dolláros bevételt hozott a cégeknek. (Egy dollár 359,3 forint.)

An airline travelers at Ronald Reagan National Airport walk to a Transportation Security Administration (TSA) security checkpoint prior to traveling on November 26, 2014, the busiest travel day of the year. Hundreds of flights were cancelled or delayed Wednesday in the US northeast as a winter storm delivered freezing rain and snow ahead of the Thanksgiving holiday, one of the year's biggest travel weekends. A wintry mix was falling in Boston, Philadelphia, New York and Washington, according to the National Weather Service, which forecast "havoc" for travelers along the east coast from the Carolinas up through New England.   AFP Photo/Paul J. Richards (Photo by PAUL J. RICHARDS / AFP)
Drágább lesz feladni a csomagokat a repülőre.
Fotó: PAUL J. RICHARDS / AFP

A belföldi járatokon turistaosztályon utazóknak február 24-től negyven dollárt kell fizetniük az első becsekkolt csomagért és 35-öt, ha előre online fizetnek legalább 24 órával az utazás kezdete előtt. Ez öt dolláros áremelést jelent. A második csomag feladása ötven, illetve 45 dollárba kerül, vagyis szintén öt dollárral lesz drágább, tudósított a CNBC.

A United szóvivője szerint 

ezek az árak lesznek érvényesek szinte minden észak-amerikai járaton.

 A légitársaság legutóbb 2020-ban emelte szintén öt dollárral a repülőtereken fizetendő csomagdíjat, de akkor az előre fizetendő díjhoz nem nyúltak.

Változatlanul ingyen adhatnak fel bőröndöt bizonyos hitelkártyával rendelkezők, elit státuszú törzsutasok, aktív katonák és a legmagasabb osztályokon utazók.

SAN FRANCISCO, UNITED STATES - FEBRUARY 8: A United Airlines plane lands as hundreds of ducks fly along at San Francisco International Airport (SFO) in San Francisco, California, United States on February 8, 2024. Tayfun Coskun / Anadolu (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU / Anadolu via AFP)
A United Airlines követi a többiek példáját.
Fotó:  Tayfun Coskun / ANADOLU / AFP

A héten emelte a csomagdíjakat az American Airlines is, de náluk minden öt dollárral olcsóbb, mint a Unitednél. Szintén idén emelt a JetBlue és az Alaskan Airlines.

A portál a hírrel kapcsolatban emlékeztetett, hogy a légitársaságoknak is gondot okoz, hogyan emeljék a profitot és fogják vissza a költségeket, például új munkaszerződések kötésével.

Az év eleje óta ráadásul szinte nincs olyan hét, amikor ne számolna be a média valamilyen repülőgépet ért incidensről. Hétfőn a United Airlines San Franciscóból Bostonba tartó járatának kellett visszafordulnia, miután az egyik utas észlelte, hogy leszakadt egy darab a repülőgép szárnyából.