Az év eleje óta szinte nincs olyan hét, amikor ne számolna be a média valamilyen repülőgépet ért incidensről. Hétfőn a United Airlines San Franciscóból Bostonba tartó járatának kellett visszafordulnia, miután az egyik utas észlelte, hogy leszakadt egy darab a repülőgép szárnyából – írja az ABC News.

Azonnal kinyitottam az ablakot, kinéztem, és azt mondtam, ez nem jó!

mondta Kevin Clarke, a World Pro Ski Tour egyik bemondója, aki a hétfőn San Franciscóból Bostonba tartó járaton készített videót. Azt mondja, a felszállás után kicsit aggódott, amikor érezte, hogy rázkódik a gép. Clarke szerint röviddel ezután az egyik pilóta végigsétált a folyosón, kinézett az ablakon, majd visszament a pilótafülkébe.

A pilóta később bejelentette, hogy a szárny alatti léc megsérült, ezért gépet átirányították Denverbe. 

A gép sikeresen leszállt. Az ABC News légi közlekedési szakértője, Steve Ganyard az eset után az mondta, ha a sérülés az elülső részt érte volna, az befolyásolhatta volna a repülőgép irányíthatóságát. Ebben az esetben azonban a hátsó részen történt, ezért nem volt nagy hatással a repülőgép irányíthatóságára. Az okokról úgy vélekedett, hogy a repülőgép meglehetősen régi, így talán valamilyen alkatrész a használat és a kora miatt adta meg magát, vagy esetleg karbantartási probléma lehetett a háttérben.

Az év eleje óta ez már a sokadig repülőgép-baleset volt. Január 2-án a tokiói reptéren leszállás közben a parti őrség repülőgépének ütközött és kigyulladt a Japan Airlines (JAL) légitársaság egy érkező utasszállítója: a balesetben a parti őrség öt tagja életét vesztette, csodával határos módon a fedélzeten lévő mind a 379 embert sikerült kimenekíteni. Szintén szerencsésnek mondhatják magukat az Alaska Airlines utasai, akik épségben visszatértek a földre, miután Boeing 737 Max 9-es repülőgép oldala fél órával a felszállást követően kiszakadt mintegy 5 ezer méteres magasságban. Legutóbb pedig vilniusi reptéren csúszott le a kifutópályáról egy repülőgép, és rövid ideig a füvön át haladt. Ezt az esetet is mindenki épségben megúszta.