Az nizzai csúcstalálkozója a magyar állampapírpiac szempontjából is kedvező eredményeket hozott. Az, hogy az unió szeretné, ha az új tagok a következő európai parlamenti választásokon -. amelyeket 2004 közepén tartanak -. már részt vennének, jó eséllyel egy legkésőbbi 2004-es csatlakozást vetít előre.
A Handelsblatt szerint az első körben csatlakozni kívánó országok tőkepiacaira ez kedvező hatással lehet. A magyar adósságpapírokat pedig külön kiemeli, mint a lengyelnél és a csehnél valamivel biztosabb befektetési eszközöket, hiszen a forint szűk sávja miatt kisebb az ezekhez kapcsolódó devizakockázat. Bár a német napilap azt is megemlítette, hogy az utóbbi időben kissé lelassult a hozamcsökkenés, mivel az nem a vártnak megfelelően alakul.
Majoros György, a Cashline Értékpapír Rt. makroelemzője szerint a nizzai események mindenképpen pozitívnak tekinthetők a hazai adósságpiacra nézve. Ugyanakkor nem valószínű, hogy önmagában a nizzai hírek arra késztetnék a külföldi befektetőket, hogy az eddiginél is nagyobb ütemben vásároljanak magyar kötvényeket.
Ezt látszik alátámasztani a piac reakciója is, a másodlagos állampapírpiacon tegnap leginkább a kedvezőtlen inflációs adat mozgatta a hozamokat. Nizza hatása csak hosszabb távon érvényesülhet.