A megbízó döntése alapján a felvásárlás menedzselésével megbízott CA IB Értékpapír Rt. a tegnapi nappal lezárta a Human-papírokra 2050 forinton tett vételi ajánlatot -- tájékoztatta lapunkat Jászkuti Bertalan, a brókercég osztályvezetője. Az utolsó napon 41 kötésben 39,9 millió forint értékben születtek üzletek, egy szórakozni kívánó befektető az utolsó pillanatban 2200 forinton is vett egy darab papírt.
Jászkuti Bertalan tájékoztatása szerint a jegyzés sikeres volt, a kisbefektetők döntő többsége élt az ajánlattal, ám ennél pontosabb adatokat a megbízó nem kívánt adni.
Ha tényként fogadjuk el, hogy az ajánlat megtétele után a Human stratégiai tulajdonosa, a Teva a teljes, még a piacon lévő csomagra vételi ajánlatot tett a CA IB-n keresztül a tőzsdei kereskedési rendszerben, a keddi nap végén a könyvben maradó ajánlatok száma megegyezhet az ajánlatot el nem fogadókéval. Ezek szerint összesen 34 283 részvény, a kibocsátott papíroknak mindössze 0,9 százaléka nincs közvetlen, illetve -- a Novopharmon keresztül -- közvetett formában a Teva kezében.
A sikeres vételi ajánlat megnyithatja az utat az előtt, hogy még ebben az évben kivezessék a Human papírjait a BÉT-ről.