BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tulajdonosi vita az Equilornál

Felfüggesztette a T&T Vagyonkezelő tulajdonszerzését az Equilor Befektetési Rt.-ben a felügyelet, mert olyan bejelentést kaptak, hogy a kérelemhez csatolt adásvételi szerződésen szereplő aláírás nem valódi. A vitatott tulajdonrész értéke mintegy 26 millió forint.

Felfüggesztette a T&T Vagyonkezelő részvénytársaságnak az Equilor Befektetési Rt.-ben történő, már folyamatban lévő tulajdonszerzési eljárását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A közzétett indoklás szerint a T&T kérelmezte a tulajdonszerzés engedélyezését, ám az adásvételi szerződésben szereplő magánszemély a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének azt jelentette be, hogy a megállapodást nem ő írta alá. Ezért eljárást is kezdeményezett az illetékes hatóságoknál. A cégbíróságon elindított törvényességi eljárás mellett okirat-hamisítás miatt is feljelentést tett.
Töröcskei István, az Equilor vezérigazgatója (aki egyben a T&T-ben is tulajdonos) lapunknak elmondta: a vita egy mintegy 26 millió forintos üzletrészről folyik. A felügyelet eljárása Töröcskei szerint megkérdőjelezhető, szerinte a közzétett indoklás szokatlanul és indokolatlanul részletes volt, különösen annak tükrében, hogy a társaság működését az ügy nem érinti. Hozzátette: részletesebb nyilatkozatot csupán a büntetőjogi procedúra lezárása után érdemes tenni, hiszen egyelőre az sem tisztázott, valóban hamis volt-e az a bizonyos aláírás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.