Eseménydús fél év után tette közzé gyorsjelentését az Arago, a befektetési holding az első hat hónap során 1,4 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el. Az adatok nem összevethetőek az egy évvel korábbival, mert a konszolidációs kör teljesen megváltozott.
Az Arago az idei év első felében növelte tulajdonrészét a Pickben, a 6900 forinton végrehajtott tőkeemeléssel most 41,34 százalékos tulajdonos. Évközi tranzakciókkal és tőkeemeléssel 26,13-ra növelték részesedésüket a Zalakerámiában, és 80,05-ra az Eravisban.
A cégcsoport értékesítésből származó 235 millió forintos bevétele az Eravis ingatlanjainak bérbeadásából, az egyéb bevételek sorban szereplő 1,6 milliárd forint pedig az eladott szállodák értékesítéséből származik.
Az üzemi eredmény 759 millió forint, mely az Eravis nyereségéből és az Arago veszteségéből adódik. A mérleg szerinti eredményből 750 millió forint az Eravis profitja, míg 207 millió a féléves Arago-deficit.
A pénzügyi műveletek 628 milliós eredménye arra enged következtetni, hogy az Arago más érdekeltségei ügyesebben fedezték árfolyamkockázataikat, mint a Pick (ez a cég -- becslések szerint -- 1,3 milliárdot bukott a sávszélesítésen).