Ma jár le a Domestore Aragóra tett nyilvános vételi ajánlata. A portfóliócég felvásárlója a procedúra kezdete előtt a szavazatok 79,15 százalékával rendelkezett, a bemutatóra szóló törzsrészvényekre 460, a névre szóló kamatozó papírokra 600 forintos ajánlati árat tett. A Domestore célja az Arago részvényeinek tőzsdei kivezetése.
A közgyűlés döntött arról, hogy az Arago is felajánlja a tulajdonában lévő 439 554 darab törzs- és 45 487 darab kamatozó részvényt az ajánlat során. Gránicz János vezérigazgató azt közölte az MTI-vel, hogy az előzetes adatok szerint a Domestore összesen a szavazatok mintegy 90 százalékát fogja megszerezni.
Elfogadták a 2000. évi konszolidált éves beszámolót 22,6 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 919,96 milliós mérleg szerinti eredménnyel. A konszolidációs körben leányvállalatként az Eravis Rt., társult vállalkozásként pedig a Hunguest Hotels Rt. és a Pick Rt. szerepel.
A jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően az Arago is közzétette a tőzsdei kibocsátókban fennálló részesedését. Eszerint a cég a Zalakerámiában a részvények és a szavazatok 26,13 százalékával, míg a Pickben a jegyzett tőke 41,34 százalékának tulajdonosa, ami a szavazatok 44,64 százalékát jelenti.