Több negatív céghír is érkezett tegnap a tőzsdékre, az árfolyamok emiatt egyértelműen estek. A legkellemetlenebb meglepetést a Nokia szolgáltatta: a finn cég ugyan megerősítette az eredmény-előrejelzését, de a hálózati eszközök üzlete vártnál nagyobb visszaesése miatt a korábbi tervnél kisebb árbevétellel számol. A Nokia 6 százalék feletti mértékben esett, s magával húzta az Ericssont és a Siemenst is. Az Alcatel megerősítette tervszámait, árfolyama így is közel 5 százalékot esett. A Lufthansa amiatt zuhant, mert bejelentette: tőzsdei pályafutása alatt először a tavalyi év után nem fizet osztalékot. Az európai indexek végül az alig gyengülő FTSE kivételével fél-egy százalék körüli mínuszban zártak.

A tengerentúlon is kedvezőtlen céghírek borzolták a hangulatot. A Lucent újabb profitwarninggal állt elő, a Wordcomot pedig az értékpapír-felügyelet önkéntes dokumentumbeszolgáltatásra szólította fel, ráadásul leminősítette a Merrill Lynch. Az eredmény mindkét papírnál -13 százalék. A Goldman Sachs túl optimistának nevezte a Microsoft középtávú eredménytervét, a papír 4 százalékot gyengült. A nap folyamán a Dow lassan erősödve fél százalékra csökkentette veszteségét, a Nasdaq azonban nem tudott -2 százalékról javítani.

Kelet-Európában elzárták a friss pénzek csapját, Moszkva kivételével estek az árfolyamok. A legnagyobb mértékben a 2,3 százalékot veszítő s ezzel háromheti mélypontra jutó lengyel piac gyengült.