A fő tulajdonos mellett csak 31 ezer részvény szavazott a Prímagáz pénteki éves rendes közgyűlésén, az igazgatóság javaslait többségében támogatta a kevés kisrészvényes is. A plénum 1,160 milliárd forintos adózott eredménnyel fogadta el a társaság tavalyi mérlegét, s az 50 százalék feletti kifizetési rátát jelentő részvényenkénti 200 forintos osztalékot. A részvény május 17-ig forog a tőzsdén osztalékszelvénnyel.

A közgyűlésen felszólaló részvényesek kifogásolták, hogy az árbevétel mintegy 7 százalékát kitevő 1,5 milliárd forintnyi értékvesztést írt le a Prímagáz a vevőkkel szembeni követelések várható veszteségeire. Az igazgatóság elnöke ezzel kapcsolatban elmondta: e veszteségek múltbéli tevékenységből származnak, felszámolásukon már dolgoznak. Részleteket azonban nem közölt.

A közgyűlés jóváhagyása szerint az igazgatóság tagjainak száma két, a felügyelőbizottságé egy fővel csökkent. A közgyűlés felhatalmazást adott az igazgatóságnak saját részvények vásárlására az alaptőke 10 százalékáig, árlimit nélkül, az aktuális árszinten. (VG)