A Budapest Bank (BB) akciózik: azok az ügyfelek, akik április 15. és június 14 között legalább 300 ezer forintot fektetnek be valamely BB-fiókban a palettán szereplő bármelyik Budapest Befektetési Alapba, a 4000 darabos készlet erejéig egy Cherry Queen konyakmegydeszerttel gazdagodnak. Akik pedig ehhez a befektetésükhöz július 31-ig nem nyúlnak, részt vesznek azon a sorsoláson is, amelynek fődíja egy FIAT Stilo.

A BB új vállalkozóknak kínált Budapest folyószámlacsomagja egy forintfolyószámlát, egy Cirrus/Maestro bankkártyát, illetve mobilbanki szolgáltatást ígér, amely mellé folyószámlahitel-, jelzáloghitel-, éjszakai telefaxszámlakivonat-, valamint businessterminál-szolgáltatás választható. A bank az alternatív szolgáltatás esetén a bankkártyát ingyen bocsátja ügyfele rendelkezésére, de a csomagon belül egyéb kedvezmények is érvényesíthetők.

A CIB Bank az elmúlt hetekben számos újdonsággal rukkolt elő. Sokaknak ma még talán furcsa a pénzintézet április 5-én megújult új honlapja, ám az bizonyos, hogy a korábbiaknál jóval több információt tartalmaz az oldal. A pénzintézet a honlapmegújítás előtti napokban lehetővé tette, hogy a CIB Soft Business Terminallal, CIB Házibankkal és a CIB elektronikus bankszámlaprogrammal rendelkező ügyfelei a nap 24 órájában indíthassanak bankon belüli forintátutalást, illetve saját számláik közötti átvezetést. Ezek a megbízások - ahogy ez már korábban az internetbanki megoldások esetében - azonnal teljesülnek.

A "prémiumügyfelek" számára jelenthet jó hírt, hogy a bank ügyfelei - a CIB és a Zöld Óceán utazási iroda megállapodása értelmében - 10 százalékos kedvezményt kapnak az utaztatócég új-zélandi fly & drive programjainak árából.

A HBW Express vállalkozó partnereinek megteremtette a lehetőségét, hogy azok kereskedelmi egységükben bankkártya-elfogadó POS-terminált telepítsenek. A takarékszövetkezet a Kereskedelmi és Hitelbankkal (K&H) kötött megállapodást, a terminálokat ezért a K&H telepíti. A szolgáltatás biztosítása fejében a K&H a szerződéskötéskor megállapított forgalmi jutalékot számítja fel anélkül, hogy a HBW-számlatulajdonosnak a másik banknál számlát kellene vezetnie. Új hír még a HBW tájáról, hogy a napokban elkészül a Balassi Bálint utcai fiók felújítása.

Az Inter-Európa Bank az elmúlt napokban mecénásként nyújtott nagyot. A bank, amely már évek óta fő támogatója a Cotton Club Singers együttesnek, ezúttal a társulat Sinatra-estjének szponzoraként vette ki részét a sikerből. A közelmúltban zárult a Raiffeisen Bank és a Magyar Sajtófotó Kiállítás által közösen szervezett, a Raiffeisen Bank által támogatott "Mosolyogva könnyebb" fotókiállítás a Néprajzi Múzeumban.

A Magyar Külkereskedelmi Bank új fiókokat nyitott az elmúlt hetekben A pénzintézet a budapesti Árkád üzletközpontban megnyílt fiók mellett Kaposváron is kirendeltséget alapított. A budapesti fiókban még ma és holnap, a vidéki bankfiókban pedig a május 15-ig számlát nyitó ügyfeleknek 3 hónapig elengedik a számlavezetési díjat, illetve ingyen teljesítik a közüzemi átutalásokat. A lakossági hitelfelvevők számára a hitelbírálati díj esetében is 50 százalékos kedvezményt nyújtanak. A fiókok első száz számlanyitóját külön ajándék is várta.

Új fiókot nyitott a Raiffeisen Bank is - a Kecskeméti utcában.

A Postabank valamennyi Visa Electron-Euro<26 kátyabirtokosa április 6-tól hat héten keresztül lehetővé teszi, hogy az előre megjelölt partnerektől 10 százalékos kezdő részlet befizetése mellett számítógépet vásároljon. A fennmaradó részt 26 hónapos részletfizetéssel, 9,99 százalékos kamatszint (THM: 22,08%) mellett kell rendezni.

Bankfüggetlen akcióba kezdett a koreai-japán labdarúgó-világbajnokság egyik szponzora, a Eurocard-Mastercard. Aki május 10-ig bárhol bankkártyával vásárol és a bizonylatot az akciós kuponnal elküldi a megadott címre, részt vehet a Europay kétfordulós játékában. Az első forduló nyertese a világbajnoki döntőt - ha nem is Jokohamában, de - Szardínián szurkolhatja végig, míg a második körben győztes számára pedig valamennyi, a mérkőzéseken elért gól pénzt hoz a házhoz.