További közel két százalékot esett a dollár jegyzése az euróval szemben a nemzetközi devizapiacokon, s ezzel a zöldhasú immár kétéves mélypontra került a közös európai deviza ellenében. Egy euróért a hét vége felé már 96 centnél is többet adtak a kereskedők. A dollár gyengülését ezen a szinten már olyan technikai tényezők is felerősítették, mint az automatikusan életbe lépő eladási megbízások.

Nagy hatása volt a hét során publikált amerikai fizetési mérlegadatnak is, mely rekordhiányt mutatott. A japán jen is erősödött a dollárral szemben, főként a hét utolsó kereskedési napján. Mindenesetre a piacon továbbra is tartja magát az a feltételezés, hogy a tokiói jegybank ismét interveniálni fog a deviza gyengítése érdekében.

A magyar állampapírpiacon kismértékben emelkedtek a hozamok, főként a hosszabb futamidők esetében. Ez valószínűleg összefüggésben áll azzal, hogy a piaci szereplők egyre nagyobb része számít a jövő évi inflációs cél-kitűzés felfelé módosítására. Az éven belül lejáró papíroknál lényegében csak minimális árfolyamveszteséget kellett elkönyvelnie a befektetőknek, azonban a hároméves kötvénynél közel 20 bázisponttal, a 2007-ben lejáró kötvényeknél pedig több mint 30 bázisponttal ugrott magasabbra a hozam egy hét leforgása alatt.

A piaci szereplők között meglehetősen nagy a megosztottság annak kérdésében, hogy mikor várható - ha egyáltalán várható - kamatemelés a Magyar Nemzeti Bank részéről. A hét végére egyesek már olyan véleményeket is megfogalmaztak, hogy a monetáris politika szűkítésére már akár ma is sor kerülhet.

A bankközi piacon is bizonytalanság uralkodott, a devizakereskedésben meglehetősen gyenge volt a likviditás, s már kisebb tételek is jelentősen megmozgatták a forint kurzusát. A kormányfő múltja miatt kialakult politikai feszültség nem tett jót a hazai fizetőeszköz árfolyamának, mely lényegében fokozatosan morzsolódott le a hét folyamán. Pénteken a kereskedés késői részében a forint jegyzése a sávon belül 11,5 százalékkal állt a centrum alatt. A nemzetközi devizapiaci fejlemények hatásaként a forint ennek ellenére 29 hónapos csúcsra került a dollárral szemben.