A hatékonyabb piaci megjelenés érdekében a TÜV Rheinland átszervezi a közép- és kelet-európai cégcsoport négy magyar leányvállalatát, és július 1-jétől TÜV Rheinland InterCert Kft. néven működik - tájékoztatta lapunkat Czitán Gábor, a vállalatcsoport vezérigazgatója. Az átszervezés keretében a TÜV Rheinland Hungária Kft. beolvasztja két leányvállalatát, a TÜV Rheinland Euroquát és a TÜV Rheinland Akadémiát. A TÜV Rheinland Hungária VRF Kft. pedig a TÜV Rheinland Hungária Kft. százszázalékos tulajdonából kikerült a TÜV Internationalhoz. Ezzel teljesül az akkreditáló szervezetekre vonatkozó követelmény, amely szerint a tanácsadási és a tanúsítási tevékenység ne jelenjen meg egy gazdasági vagy tulajdonosi struktúrán belül.

A TÜV Rheinland InterCert a rendszer-tanúsítási, a létesítménytechnikai, a gépjármű-biztonságtechnikai, a készülék-biztonságtechnikai, illetve az oktatási tevékenységet foglalja magában. A vállalat célkitűzése, hogy a magyar piacon megszerzett tapasztalatait felhasználva a közép- és kelet-európai térség legnagyobb és meghatározó vizsgáló-tanúsító szervezetévé váljon. A TÜV a román, az orosz és az ukrán piacon tovább erősíti pozícióit, és képviselet nyitását készíti elő Belgrádban.

A TÜV Rheinland közép- és kelet-európai csoportja az idén 2,3 milliárd forint forgalom elérését tűzte ki célul, és a térségben bővíti szolgáltatásait. A csoport tavaly 2 milliárd forint bevételt könyvelhetett el. A múlt évben a társaság adózás előtti eredményét egy év alatt megkétszerezte, és elérte a 125 millió forintot. Az idén 150 millió forint nyereséggel számolnak. (MK)

Munkatársunktól