Nem tartott sokáig a lendület a tőzsdéken, tegnap már ismét lefelé tartottak a részvényárak. Átlagosan egy-másfél százalékkal értékelődtek le a papírok, de meglehetősen nagy volt a szórás: Frankfurtban közel négy százalékot esett az index, Londonban viszont minimális veszteséggel megúszták a befektetők.

Rendkívül rosszul szerepeltek a pénzintézeti részvények. A Deutsche Bank több mint 5 százalékkal került alacsonyabbra, miután a Goldman Sachs rontotta a részvényre vonatkozó ajánlását. A Credit Suisse Group 14 százalékot zuhant, ugyanis a Standard & Poor's kilátásba helyezte, hogy rontja a cég hitelminősítését.

Nagyjából egyszázalékos veszteséget mutattak lapzártánkkor az amerikai indexek is. A Wall Streeten is elsősorban a banki részvényektől igyekeztek megszabadulni. A Bank of New York 6 százalékot zuhant, miután közölte, hogy harmadik negyedéves nyeresége az elemzői várakozásoknál alacsonyabb. A Merrill Lynch 5, a Citigroup 4 százalékot vesztett értékéből. A nap vesztese a Veritas Software volt, mely 14 százalékkal értékelődött le. A cég pénzügyi vezérigazgató-helyettese beismerte, hogy hazudott, amikor a Stanford University diplomásának tüntette fel magát.

Kelet-Európában vegyesen alakultak a jegyzések. A Cesky Telecom 4 százalékot esett, egy bírósági ítélet szerint ugyanis a többségbe kerülő Deutsche Banknak és TDC-nek nem kell ajánlatot tenniük a kisebbségi részvényeseknek.