A Richter Gedeon Rt. idei adózott eredménye a 30 milliárd forintot is meghaladhatja - mutatott rá Trippon Mariann, a CIB Értékpapír Rt. elemzője. A kitűnő tavalyi év láttán rövid távra óvatos vételre, hosszú távra vételre változtatja ajánlását, míg a célárfolyam 17 500 forintra módosul. Kedvező tendencia a nyugati hatóanyagexport dinamikus bővülése, ami az idén s jövőre is megmarad. A kivitel mintegy 43 százalékát jelentő EU, Amerika és egyéb piacok forgalma 31,8 százalékkal, 118 millió dollárra bővült 2002-ben, az ennek közel felét nyújtó tengerentúli export pedig csaknem megduplázódott.

Annak ellenére sikerült a bruttó fedezeti hányadot magas szinten tartani, hogy a forint erősödött, a következetes fedezeti politika azonban hozta az eredményt - emelte ki az elemző. Egyetlen negatív elemet tartalmaz a gyorsjelentés, az orosz Farmograd veszteségének leírását, ami közel egymilliárd forintot tett ki.

A UBS Warburg elemzője, Oláh György tartásról vételre tette fel a Richtert, a célár 16 100-ról 17 200 forintra módosult. (VG)