Enyhe emelkedéssel nyitottak csütörtökön Európa főbb tőzsdéi, ám a pluszjel egyedül a londoni börzemutató előtt maradt meg a nap végére. A FTSE 100 0,8 százalékos emelkedést könyvelhetett el, míg a párizsi CAC 40 1,9, a frankfurti DAX 1,3 százalékkal mérséklődött.

Az indexek megingásában jelentős szerepet vállalt a L'Oréal, amelynek árfolyama 4,3 százalékot esett. A piaci szereplők ugyanis alacsonynak ítélték a tavalyi gyorsjelentésben szereplő 12,9 százalékos profitmargint. A TotalFinaElf kurzusa közel egy százalékkal mérséklődött, a tavalyi utolsó negyedév 13 százalékos eredményjavulása elmaradt az elemzői várakozásoktól. Érzékenyen érintette a biztosítási szektort a német Hannover Re bejelentése, miszerint profitwarningot tett közzé a 2002. évi nyereséggel kapcsolatban. A viszontbiztosító részvényeinek árfolyama 4 százalékot esett, míg az ágazat többi tagja közül a holland ING Groep 3,2, az Aegon 5 százalékkal csúszott lefelé.

Bár szerény emelkedéssel nyitott a Wall Street is, néhány kiábrándító vállalati hír mínuszba sodorta az indexeket. A gyógyszeripari társaság, a Biogen több mint 8 százalékkal zuhant arra a hírre, hogy egyik termékét kiutasították Európából. Az ADC Telecommunications 9 százalékkal esett az árbevétel csökkenésének hírét követően. Lapzártunkkor a Dow Jones 1, a Nasdaq 0,1 százalékos mínuszt mutatott.