A hétfői fellélegzés után ismét a félelem lett úrrá a befektetőkön, a lejtmenet általános volt a börzéken. Jelentős áresés söpört végig a biztosítók piacán, miközben a befektetők lélegzetvisszafojtva várják Colin Powell amerikai külügyminiszter mai, a Biztonsági Tanács előtti beszédét, amelyben körvonalazódhat az iraki konfliktus kimenetele. A londoni FTSE 100 index 2, a párizsi CAC 40 3,2, a frankfurti DAX 4,6 százalékot gyengült.

A hétfői emelkedést követően korrekció zajlott a biztosítószektor részvényeinek piacán, a Legal & General 6,8, a Friends Provident 5,6, a HBOS 2,9, a Munich Re közel hét százalékot esett vissza. A gyógyszerágazat is a vesztesek számát növelte. A GlaxoSmithKline 3,2 százalékot esett, miután a UBS Warburg mérsékelte a részvényre vonatkozó célárfolyamot. Ez az apró momentum az egész szektorra rányomta bélyegét. A londoni színtéren a blue chipek közül a legnagyobb esést az Allied Domecq könyvelte el 8,8 százalékos csökkenésével, miután kedvezőtlen prognózist tett közzé az idei évre.

Jelentős eséssel nyitottak a tengerentúli piacok is, lapzártunkkor a Dow Jones 1,8, a Nasdaq 2 százalékos mínuszban volt. A világ legnagyobb biztosítótársasága, az AIG 10 százalékot esett, a Cisco, amely a tőzsdezárást követően közölte tavalyi számait, még előtte 3 százalékot veszített értékéből, az elemzők ugyanis nem túl fényes kilátásokkal számolnak.