Árnyalatnyit erősödött már szerdán a dollár kurzusa, a piaci szereplők azonban továbbra sem tudnak elvonatkoztatni az amerikai gazdaság gyengeségétől, jóllehet meglehetősen kedvező fejleménynek tekinthető, hogy a Bagdad belvárosában ünneplő irakiakkal találkozott a hadsereg.

Az euró kurzusa 1,0775 dollárig emelkedett tegnap, amit némi korrekció követett, s a délutáni 1,0692 dolláros ár 0,18-dal marad el az előző napi kurzustól. A kereskedők jelentősebb ármozgásokra nem számítanak, kivárnak az újabb makroadatokig, illetve az első negyedéves vállalati gyorsjelentések napvilágra kerüléséig. A dollár kurzusa 1,3911-re nőtt a svájci frankkal szemben, ami 0,3 százalékos növekedést takar, s 120,46 jenre nőtt kurzusa a japán fizetőeszközzel szemben, ami már 0,5 százalékos javulást jelent.

Az euró árfolyama 0,2 százalékkal, 128,71-ra nőtt a japán jennel szemben. A kereskedők szerint a zöldhasú erősödésében közvetetten szerepet játszottak a jen euróval, ausztrál és kanadai dollárral szembeni eladásai, míg mások arra mutattak rá: jelentős dollárpakettől szabadultak meg a japán exportőrök 120 jen feletti árszinten. Az angol font kurzusa árnyalatnyit drágult a dollárral szemben, az 1,5548 dolláros jegyzés 0,06 százalékos növekedést takar.