Az elmúlt napok sorozatos veszteségei után némi korrekció következett tegnap a nemzetközi részvénypiacokon. Az európai tőzsdéken ráadásul több olyan papír is a pozitív tartományban zárt, mely korábban a legnagyobb vesztesek közé tartozott.

A fordulat a vezető indexeken is nyomon követhető volt: a DAX ugyan szerény csökkenést mutatott, a CAC 40 azonban 0,6 százalékot, a FTSE 100 pedig 2 százalékot erősödött. A hétfőn még minden elemében vesztésre álló Stoxx 50 index 0,8 százalékot emelkedett a nap folyamán. Különös meglepetést okoztak az Allianz és a Munich Re részvényei. A biztosítópapírok 3,9 és 4,6 százalékos árfolyambővülést produkáltak. A magasfeszültségű berendezéseket gyártó Alstom részvényei 14 százalékkal értek többet tegnap, mint a hétfői záráskor.

A bika napja volt a tegnapi az amerikai börzéken is. Az S&P 500 és a DJIA index a déli órákban 0,7 százalékkal állt a hétfői szint felett. Hasonló mértékben nőtt a Nasdaq is. Továbbra is erősödő pályán állnak az AMR részvényei. A hétfői 33 százalékos ralit követően tegnap újabb 84 centtel drágultak a papírok. A társaság az American Airlinesnál bejelentett költségcsökkentő terveivel váltott ki érdeklődést a befektetőkben. A Philip Morris anyavállalata, az Altria a pozitív trend ellenére immáron hetedik napja vesztésre állt. A társaság egy megtévesztőnek ítélt reklámkampány miatt veszített népszerűségéből.