A Budapest Bank hitelkártya-üzletága 2003 októberében kezdte meg a folyószámlához nem kapcsolódó hitelkártyák kibocsátását: mára a forgalomba hozott hitel- és áruvásárlási kártyák száma meghaladja a százhuszonötezret - közölte lapunkkal a hitelintézet. Az elmúlt egy év alatt - a korábban meghirdetett agresszív értékesítési stratégiának megfelelően - a bank igyekezett kiaknázni a keresztértékesítésben rejlő lehetőségeket, ezért a lakossági hitelkártyát elsősorban az áruhitelt vagy Privát Kölcsönt igénybe vevő, pozitív törlesztési múltú ügyfeleinek ajánlotta fel.

A Budapest Bank stratégiai céljának tekinti a hitelkártya-üzletág erőteljes fejlesztését - hangsúlyozza a közlemény -, a tervek szerint 2005-ben több mint százezer további hitelkártyát bocsát ki a hitelintézet.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2004 első felének végén valamivel több mint 710 ezer darab klasszikus hitelkártya volt forgalomban Magyarországon, így azok részesedése - bár folyamatosan nő - az összes kibocsátott bankkártyán belül még viszonylag alacsony. A kibocsátott plasztikok majdnem 90 százaléka még mindig betéti kártya, de az elmúlt időszakban gyorsan fejlődik a hitelkártya-üzletág is. Júniusban tizenegy hitelkártya-kibocsátó hitelintézet működött a piacon, a kártyákkal összesen 11,340 milliárd forint értékben bonyolítottak le tranzakciókat.