Korábbi értesülésekkel szemben háromszáz OTP-ügyfelet is érint a MasterCard egyik partnerszerverén történt amerikai adatlopás, a Visa Europe pedig nyolcszázezer európai bankkártya érintettségéről adott hírt. A magyar bank szerint a bankkártyákkal egyelőre nem történt visszaélés, azonban a csalások kizárására az érintett bankkártyákat azonnal felfüggesztette, és megkezdte a kapcsolatfelvételt azok birtokosaival. Az érintett plasztiklapokat díjmentesen kicserélik - állt a hitelintézet tegnapi közleményében. Az OTP-n kívül később több hazai bank is jelezte, hogy egyes kártyabirtokosait érintette az ügy.

A Visa az érintett kártyákat kibocsátó bankokat értesítette az adatlopásról, azonban csupán a negyvenezer, mágnescsíkot hordozó bankkártya van igazi veszélynek kitéve. A csipes plasztiklapokat ugyanis lehetetlen hamisítani.

Dunavölgyi Mária, a MasterCard Europe kelet-közép-európai régiójának déli országokért felelős igazgatója korábban kijelentette, hogy az adatlopásban érintett hitelintézeteket még a múlt héten értesítették, azonban ezek között egyetlen hazai sem volt. (VG)