A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének nem végleges statisztikái szerint közel ezer magyarországi bankkártya adatait érinthette az egyesült államokbeli adatlopás - közölte lapunkkal Binder István, a szervezet szóvivője, aki hozzátette: a szóban forgó kártyák nagy részét a forgalomból már korábban kivonták, ráadásul az elkövetők a PIN kódhoz nem jutottak hozzá.

A felügyelet ügyfélszolgálatára egyelőre semmilyen érdeklődés, panasz nem érkezett az ominózus üggyel összefüggésben, mint ahogy visszaélésre sem került sor - állítja a PSZÁF a rendelkezésére álló információk alapján. Hasonló megállapításra jutott a Raiffeisen Bank, amelyik tegnap közleményben tudatta: a Card Systems Solution rendszerének feltörése a bank által kibocsátott 36 MasterCard-, illetőleg 188 Visa-kártyát érintette ugyan, ám kárt egyetlen ügyfélnek sem okozott.

A PSZÁF szóvivője is leszögezte: egyelőre semmi jele esetleges károknak, ám azokat rossz esetben sem az ügyfeleknek kell állniuk. Ilyenkor ugyanis a kártyaszolgáltatásban érintett piaci szereplők egymás közt simítják el az ügyet.