Pénz- és tőkepiac

Szögezzük le: a bank önmagában is veszélyes üzem – Felcsuti Péter

A Bankszövetség elnöke szerint Magyarországon soha nem voltak subprime termékek. Ennek ellenére le kell szögezni, hogy a bank önmagában is veszélyes üzem.

Felcsuti Péter a Figyelőnek adott interjújában úgy nyilatkozott: a bank önmagában is veszélyes üzem, hiszen az ügyfelek odaadják a pénzüket egy idegennek és nem tudják, vissza fogja-e adni.

Hozzátette: Magyarországon soha nem voltak az amerikai piac válságát is okozó subprime termékek. A Bankszövetség elnöke szerint nyugodt piac esetén is érdemes hangsúlyt helyezni az egészséges hitel-betét arányra, mivel akkor nincsenek kitéve a bankközi piac ingadozásának.

Az elnök szerint a pénzpiaci kultúra emelése nem a Bankszövetség dolga, hanem állami feladat. Felcsuti úgy vélte: a minden áron való fogyasztás nem csak a kereskedelmi bankok, hanem a teljes fogyasztói társadalom problémája.

A gazdasági növekedést a fogyasztás fűti és ezt még semmi nem tudta helyettesíteni. Ha valaki úgy gondolja, hogy ezzel az emberiség nem járt jól, az gondoljon a fegyverkezésre, mint lehetséges alternatívára.

bankszövetség fogyasztás Felcsuti hitel
Kapcsolódó cikkek