Felcsuti

Wiedner veszi át Felcsuti helyét a Raiffeisen Bank élén

Heinz Wiedner lesz a Raiffeisen Bank Zrt. új vezérigazgatója. Wiedner megbízatásához még a magyar felügyeleti hatóság és a társaság legfőbb szervének valamint Igazgatóságának határozata szükséges. Az új vezérigazgató Felcsuti Pétert váltja, aki több mint húsz éven át nagyon sikeresen vezette a Raiffeisen Bankot és akinek szerződése 2010 év végén lejár.
2010.09.09 Olvasási idő:

Bajnai megállapodott a bankokkal: Szeptemberig nincs egyoldalú szerződésmódosítás

Szeptember végéig tartó moratóriumban állapodott meg a kormány a bankokkal az egyoldalú szerződésmódosítások ügyében - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken, a bankvezetőkkel folytatott tárgyalás után Budapesten.
2009.07.17 Olvasási idő:

A bankok nem fizetnek a "populista" krízisalapba

A bankok nem járulnak hozzá a krízis alap befizetéseihez, az MTI által megkérdezett pénzintézetek azt hangsúlyozták, hogy saját intézkedéseikkel segítenek a bajba jutott adósokon.
2009.06.24 Olvasási idő:

Felcsuti nem tartja magát alkalmasnak a miniszterelnökségre

A Bankszövetség elnöke az MTV Az este című műsorában a mai sajtóhírekre úgy reagált: senki nem kereste meg miniszterelnöki felkéréssel, de nem is fogadná el azt, mivel nem tartja magát alkalmasnak a posztra.
2009.03.26 Olvasási idő:

A bankok időt kérnének, Bajnai "türelmetlen"

A kereskedelmi bankok megígérték, hogy meggyorsítják az államilag támogatott hitelek kihelyezését – jelentette be Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.
2009.02.02 Olvasási idő:

A kereskedelmi bankok érdekeltek az állammal való együttműködésben

A kereskedelmi bankok akkor járnak el helyesen, ha nem más szereplők rovására, hanem azokkal közösen hoznak intézkedéseket a gazdasági működőképesség fenntartása - mondta Felcsuti Péter, a Bankszövetség elnöke pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.
2009.01.30 Olvasási idő:

Devizahitelt forinthitelre váltani? Rossz üzlet Felcsuti szerint

A pénzügyi válság idején is rossz üzlet a devizaalapú hitelt forintalapúra váltani, mert a törlesztőrészletek akár a másfélszeresére is nőhetnek - mondta az InfoRádiónak Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke.
2008.11.13 Olvasási idő:

Szögezzük le: a bank önmagában is veszélyes üzem – Felcsuti Péter

A Bankszövetség elnöke szerint Magyarországon soha nem voltak subprime termékek. Ennek ellenére le kell szögezni, hogy a bank önmagában is veszélyes üzem.
2008.10.22 Olvasási idő:

Simor: Magyarország már kevésbé kockázatos

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint fontos lenne, ha Magyarország további jelzéseket adna a világnak, hogy a korábbi időszakhoz képest kevésbé kockázatos a befektetők számára. A jegybank elnöke ezt a Magyar Televízió 1-es csatornájának "A szólás szabadsága" című műsorában mondta vasárnap este.
2008.09.22 Olvasási idő: