Pénz- és tőkepiac

Patai Mihályt jelöli BÉT-elnöknek a Wiener Börse

A Bécsi Értéktőzsde a Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) december 4-i rendkívüli közgyűlésén Patai Mihályt, az UniCredit Bank Hungary elnök-vezérigazgatóját jelöli a BÉT igazgatóságának élére - közölte a bécsi tőzsde az MTI-vel hétfőn.

 „Patai Mihály személyében nemzetközileg is elismert, független magyar szakértő töltheti be a tőzsdeelnöki posztot” - hangsúlyozta a közlemény szerint Michael Buhl, a bécsi vezérigazgatója. Hozzátette: ismerik Patai Mihály elkötelezettségét a magyar piaci szereplőkkel való közös munka iránt, és úgy vélik, vele és az általa vezetett igazgatósággal az együttműködés gyümölcsöző lesz majd.

„Örömmel fogadtam a megtisztelő felkérést és amennyiben a közgyűlésen bizalmat kapok a tulajdonosoktól, az igazgatósággal együtt azon kívánok dolgozni, hogy ebben a nem igazán könnyű időszakban is továbbfejlesszük a hazai tőkepiacot” – reagált a felkérésre Patai Mihály a közlemény szerint.

A Bécsi Értéktőzsde (50,4 százalék) és az Oesterreichische Konntrollbank AG (18,4 százalék) együttesen birtokolják a BÉT részvényeinek 68,8 százalékát. Az igazgatóságban történő bármely változásra a 2008. december 4-re meghirdetett rendkívüli közgyűlés döntése alapján kerülhet sor.

Oesterreichische Konntrollbank Patai Mihály Bécsi Értéktőzsde Michael Buhl Wiener Börse tőkepiac BÉT
Kapcsolódó cikkek