Pénz- és tőkepiac

Célegyenesben a Macrogamma MAG Alapjának zártvégűvé alakulása

A Macrogamma Befektetési Alapkezelő Zrt. még a PSZÁF által előírt T+90 forgalmazási napos határidő előtt teljesítette a MAG Ingatlanbefektetési Alapra benyújtott összes – nem nagy számú – visszaváltási igényt.

 Az alapkezelő egyúttal megszerezte az alap összes többi befektetőjének írásos hozzájárulását az alap zártvégűvé alakulásához, így több visszaváltás a négy évre tervezett futamidő alatt már nem lesz, de a jegyek forgalomképesek és eladhatóak - közölte a társaság.

A Macrogamma a piaci szereplők közül elsőként kezdeményezte nyíltvégű ingatlanalapjának zártvégűsítését, annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb folytatni tudja az aktív portfóliókezelést, mivel véleménye szerint az ingatlanpiacon a válság ellenére jelenleg is számos jó tranzakciós lehetőség van. Az alapkezelő jelenleg a PSZÁF jóváhagyását várja a zártvégűvé alakulásra.

A Macrogamma álláspontja szerint a befektetők pénze a zártvégűvé válás esetén van a legnagyobb biztonságban, ebben az esetben ugyanis a befektetési politika zavartalanul végrehajtható a futamidő alatt. A tőkekivonási lehetőség megszűnésével, a zártvégűvé alakulást követően fokozatosan visszaállhat az alap nettó eszközértéke a válságot megelőző időszak szintjére.

A Macrogamma meggyőződése, hogy a tervezett 4 éves futamidő végére az alap a piaci átlagot meghaladó hozamot tud majd biztosítani a befektetési jegyek tulajdonosai számára, és további tőkebevonásra is képes lesz.

Macrogamma tőkekivonás befektetés válság ingatlanalap
Kapcsolódó cikkek