Pénz- és tőkepiac

Jóslat a budapesti börzéről: az elemzők lejtmenetet látnak

A csütörtöki emelkedés után pénteken újra lejtmenetre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett elemzők.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a régió csütörtöki felpattanása kifulladt, pénteken újra esés várható. Erre utalnak a gyengülő forint mellett a kedvezőtlen amerikai határidős árfolyamok, valamint a mínuszban nyitni készülő Európa - vélekedett.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője ugyancsak közepes mértékű negatív nyitásra számít pénteken. A délelőtt folyamán félóránként érik egymást a makroadatok, kora délután pedig az Egyesült Államok legfrissebb maginflációs adatait publikálják, amelyek hatására nagy ingadozások jellemezte kereskedés várható - vélekedett. A QUAESTOR elemzője szerint a pénzügyi szektor továbbra is a tőzsdék "mostohagyereke", ezért az OTP-nek pénteken sem jók a kilátásai. Egyedül a Richter dacolhat a pesszimista hangulattal, illetve talán a Mol, amelynek árfolyama jelentős támaszokon van.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 296,92 pontos, 2,87 százalékos emelkedéssel, 10.650,32 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 16,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a változatlan árfolyamon záró OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 440 forinttal, 5,10 százalékkal 9.070 forintra erősödött. Az OTP részvények ára nem változott, 1.810 forintot értek záráskor. A Magyar Telekom árfolyama 17 forinttal, 3,24 százalékkal 542 forintra nőtt. A Richter papírok árfolyama 575 forinttal, 2,26 százalékkal 26.000 forintra emelkedett. A másik gyógyszeripari az Egis 450 forinttal, 4,27 százalékkal 11.000 forintra drágult.

tőzsde lejtmenet Concorde Értékpapír BÉT QUAESTOR Zrt
Kapcsolódó cikkek