Pénz- és tőkepiac

Korai inni a medve bőrére

Harmadával emelkedtek az elmúlt négy hétben a feltörekvő piacok részvényindexei, a BUX is 34 százalékkal nőtt márciusi mélypontja óta.

A mellett az állampapírpiacon is megjelentek az enyhülés jelei, és a magyar deviza is erősödni kezdett, ismét 290 forint alatt váltják az eurót. A régiós piacokat az általános nemzetközi jókedv repíti, arról azonban megoszlanak a vélemények, mennyire marad tartós az optimizmus. Mark Mobius, az egyik legnagyobb feltörekvő piaci guru szerint már a bika tombol a parketten, és hibát követ el, aki nem vásárol be az alulértékelt részvényekből.

Mobius különösen az orosz, a kínai és a kelet-közép-európai piacokban lát nagy fantáziát. Az ellentábort, amely szerint a mostani csak egy úgynevezett medve piaci rali, amelyet még hatalmas esések követhetnek, szintén nagy nevek erősítik, például Nouriel Roubinié, a válság kirobbanásának megjóslójáé, de a hazai szakemberek is óvakodva tekintenek a jövőbe.

A recessziónak ugyanis még nincs vége, csak a szokásosnál kevesebb rossz hír borzolja a kedélyeket.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

medve Mark Mobius BUX piac
Kapcsolódó cikkek