Pénz- és tőkepiac

Per indul alapkezelők ellen a banki károsultak szervezésében

Jelen állás szerint 5-7 alapkezelő ellen indítanának pert a Banki Károsultak Önvédelmi Szövetségének szervezésében az ügyfelek a hazai ingatlanalapok novemberi felfüggesztését követően elszenvedett károk miatt – nyilatkozta lapunknak Hajdú Miklós, a még bejegyzés alatt álló egyesület képviselője.

 A perek leghamarabb kora ősszel kerülhetnek tárgyalási szakaszba. A szervezet honlapján eddig 1100 befektető regisztrált, közülük április elejéig nagyjából kétszázan fogalmaztak meg összegszerű kárigényt, amelyek együttesen 150-200 millió forintra rúgnak. Hajdú becslése szerint jelenleg e csoport, vagyis a már biztosan perre vállalkozó kisbefektetők ingatlanalapoknál kezelt vagyona milliárdos nagyságrendű lehet.

A bíróság elé kerülő teljes kárösszeg és a jogi úton támadó károsultak száma még jócskán emelkedhet, mivel a pertársaságok alakítása jelenleg is folyamatban van. A majdani pertársaságokat képviselő ügyvédi irodát nyilvános pályázat során már ki is választotta az egyesület – jelezte Hajdú.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

banki károsultak per ingatlanalapok befektető alapkezelők
Kapcsolódó cikkek