Pénz- és tőkepiac

Ismét emelkednek a banki költségek - Drágul a folyószámla

Áremelés. A jövő hónaptól több hitelintézetnél is növekednek a lakossági folyószámla-vezetés költségei.

Néhányan csak egy-egy tétel tarifáját módosítják, de vannak olyan bankok, amelyek alaposan átdolgozták a korábbi hirdetményüket.

A hónap utolsó napján több hitelintézetnél is emelkednek a lakossági folyószámlák díjai a kereskedelmi bankok honlapján lévő kondíciós listák tanúsága szerint. (Július 31. egyben az utolsó olyan nap, amikor a bankok indoklás nélkül módosíthatják az ügyfelek számára kedvezőtlenül a kondícióikat, augusztus 1-jétől a drágítást részletesen indokolni kell.)

A piaci szereplők által bevetett eszköztár nagyon változatos: a számlavezetési díj emelése mellett előfordul az átutalási díjak maximális értékének a megszüntetése, az eddig ingyenes szolgáltatások díjkötelessé tétele, illetve a pluszszámlakivonatok díjának a növelése is.

A lapunk által vizsgált pénzintézetek többségénél emelkedik az ATM-es pénzfelvétel díja is, vagy megszűnik az eddigi felső limit.

A CIB, a K&H, az Erste és az OTP élt ilyen eszközökkel, bár utóbbinál a kellemetlen változások zöme csak jövő év márciusától lép életbe.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

számlaköltség atm pénzfelvétel számlakivonat folyószámla költség számlavezetési díj
Kapcsolódó cikkek