Pénz- és tőkepiac

Kötvényjegyzés hatalmas sikerrel: Derűlátó a TakarékBank

A válság óta nem tapasztalt mértékben jegyezték le a legújabb strukturált kötvényt – közölte a TakarékBank.

A befektetői aktivitás erősödését, a hosszabb lejáratú befektetési termékek iránti bizalom visszatérését jelzi a TakarékBank legújabb, Biztos Befutó néven kibocsátott kötvényének jegyzési eredménye.

Az általában alacsonyabb ügyfélaktivitást mutató nyári időszakban közel 700 millió forint névértékű új strukturált talált gazdára, míg a válság kezdete – a tavalyi év második fele – óta eltelt időszakot jellemzően 200-300 millió forintos kibocsátások jellemezték.

„A kötvények ilyen mértékű jegyzése kétféle szempontból is pozitív visszajelzés a piaci hangulat fokozatos és erőteljes javulásáról – hangsúlyozta Brezina Szabolcs, a TakarékBank Pénz- és Tőkepiaci Üzletágának igazgatója. – Egyrészt általában is mutatja a hosszabb távú lekötések iránti hajlandóság erősödését. Másrészt – mivel ez a kötvény Európa részvénypiacainak jövő évi emelkedésére épít – a részvénypiacokkal szemben táplált pozitív várakozásokat is jól tükrözi.”

A TakarékBank évek óta zajló Kötvény-kibocsátási Programjának keretében rendszeresen, negyedévente bocsát ki kötvényeket. A legújabb, 21 hónap futamidejű kötvény az első és az utolsó hat hónapra fix, évi 12 százalék mértékű kamatot fizet, míg 2010. január végétől október végéig a hozam mértéke az 50 – főleg európai – nagyvállalat részvényárfolyamának alakulását mutató Eurostoxx50 index alakulásától függ. A 30 százalékos növekedési maximum elérése esetén a kötvény éves szintű hozama meghaladja a 20 százalékot is.

strukturált kötvény kibocsát Takarékbank hozam részvényárfolyam jegyzés kötvény aktivitás kamat
Kapcsolódó cikkek