Pénz- és tőkepiac

Magyarországra jön Nico Rosberg

F1-es pilótával népszerűsíti a biztonságos vezetést az Allianz.

Az Allianz évek óta aktív szereplője a balesetek megelőzését célzó intézkedéseknek nemzetközi és hazai szinten egyaránt. Teszi mindezt azért, hogy ne csak a baj megtörténte után segíthesse az ügyfeleket az anyagi károk kompenzálásában, hanem felhívja a figyelmet a baleseti kockázatokra, és ezzel csökkentse azok bekövetkezésének esélyét.

Az idei évben a közlekedésbiztonság terén már hagyományosnak számító kezdeményezések mellett az Allianz nemzetközi szinten három új filmet is készített. Ezek az autóvezetéssel kapcsolatban tapasztalt legnagyobb kockázati tényezőkre hívják fel a figyelmet: a gyorshajtásra, az alkoholfogyasztásra, mint veszélyforrásra, valamint a biztonsági öv megfelelő használatára.

A filmek főszereplője Nico Rosberg, az Allianz által támogatott AT&T Williams csapat elsőszámú pilótája. Nico – a legendás Formula 1-es világbajnok Keke Rosberg fia – a ringen kívül is aktív szerepet vállal a biztonságos vezetés népszerűsítésében. A választás azért esett rá, mert ki ismerné jobban a sebesség helyes megválasztásának fontosságát, ha nem egy Forma 1-es pilóta. Nico Rosberg jól tudja, hogy az autóvezetés jelentős felelősséggel jár mind a versenypályán, mind a közutakon. Ezért fontos, hogy akár hivatásos versenyzőről, akár hétköznapi autósról legyen szó, minden lehetséges helyzetre felkészülten vágjanak neki az útnak.

Az elmúlt évben bevezetett intézkedések, a szabályok szigorítása és a rendőrség fokozott közúti ellenőrzései, valamint a közlekedési tudatosságot és balesetmegelőző magatartás elősegítő kampányok mind hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország jelentős sikereket ért el a balesetek megelőzésében. Tavaly több mint 20 százalékkal kevesebben vesztették életüket az utakon, így 40 év után először volt ismét 1000 fő alatt (996 fő) a balesetben elhunytak száma.

A tanulásra, a megelőzési módszerek megismerésére a gyakorlatban is lehetőség nyílik majd, hiszen az Allianz meghívására Nico Rosberg Magyarországra látogat 2009. november 20-án. A tapasztalt AT&T Williams pilóta a mogyoródi Allianz Vezetéstechnikai Centrum pályáin és a kihelyezett szimulátorokon mutatja be a főbb veszélyforrásokat, és látja el hasznos közlekedésbiztonsági tanácsokkal a résztvevőket. Ehhez első lépésben a 2009. november 2-án induló internetes játék keretében egy 13+1 kérdésből álló totót kell kitölteni. A helyesen válaszolók közül sorsolják ki azt a 120 szerencsés sofőrt, akik 2009. november 15-én (vasárnap) saját gépkocsijával kipróbálhatják vezetési tudásukat. A 30 legjobb időt elérő versenyző ezt követően a tanpályán is összemérheti képességét, tudását a neves Formula 1-es pilótával.

Nico Rosberg Magyarország biztonságos vezetés Allianz
Kapcsolódó cikkek