Az egynapos kamat célsávja rekord alacsony szinten, 0,0 és 0,25 százalék között maradt.

A kamatdöntésről szóló közlemény szerint a Fed még hosszabb ideig a most megerősített szinten tervezi tartani a kamatot. A bank bejelentette továbbá, hogy az eredetileg tervezett 200 milliárd dollárról 175 milliárd dollárra csökkenti a Fannie Mae és a Freddie Mac jelzáloghitelező intézetektől az adósságkivásárlást.

A Fed szerdai közleménye szerint az amerikai gazdaság egyre jobban erőre kap, és erősödik a lakóingatlan-piac, ami kulcsfontosságú a fenntartható növekedés szempontjából. Rámutatott azonban arra, hogy a gazdasági aktivitás várhatóan még egy ideig mérsékelt lesz, ugyanakkor bővül a lakossági kiadás, az alakulásával pedig nincs gond.

A szakértők szerint a Fed legkorábban júniusban emelhet kamatot, 0,50 százalékra. Röviddel a kamatdöntés bejelentése előtt New Yorkban a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 1,08 százalékos, a Nasdaq mutatója 0,65 százalékos nyereségen állt.

Mintegy 30 perccel később a DJIA indexe 1,44 százalékos, a Nasdaqé 0,92 százalékos növekedést mutatott. New Yorkban az euró 1,4846 dollárról 1,4880 dollárra erősödött közel húsz perc alatt.