Pénz- és tőkepiac

Megoszlanak a vélemények az OTP sorsáról

Megoszlanak a külföldi szakértői vélemények az OTP részvényekről. Az elemzőházak közül a Citigroup jött elő a legoptimistább becsléssel; csaknem megduplázták éves célárukat, 7870 forintos árfolyamra számítanak – tudósít a Gazdasági Rádió.

Az ING Bank szakértői eközben mindössze 4290 forintos célár mellett tartásra ajánlják a részvényt. A Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a jelentős eltérések hátterében a bizonytalan gazdasági kilátások állnak.

Gyurcsik Attila úgy véli, a besorolások közötti különbség nem a gyorsjelentés értelmezéséből adódik, hanem az elemzők véleményének megosztottságát mutatja a világgazdaság alakulását illetően. A fő kérdés az, hogy 2011-ben milyen mértékű lesz a gazdasági fellendülés, hiszen ez befolyásolja leginkább az OTP eredményességét – mondta a Gazdasági Rádiónak az elemző.

Gyurcsik Attila arra számít, hogy a válság lezárulása után csak egy lassú növekedés kezdődhet meg, ezért véleménye szerint az OTP eredményessége is csak fokozatosan fog javulni, nem pedig ugrásszerűen.

Az elemző hangsúlyozta: a Concorde az OTP részvényekre alulsúlyozást ajánl, mivel „a bankszektor számára a neheze még hátra van”. A nem teljesítő hitelek aránya várhatóan csak a jövő év közepén tetőzik - mivel a is addigra éri el a csúcspontját - ezért csak akkortól kezdődhet el egy lassú javulás - fogalmazott Gyurcsik Attila.

részvény alulsúlyozás OTP concorde Gyurcsik elemző
Kapcsolódó cikkek