Pénz- és tőkepiac

A Magyar Telekom bekerült a bécsi tőzsde fenntarthatósági indexébe

A Magyar Telekom bekerült a nemzetközi CEERIUS fenntarthatósági tőzsdeindexbe a 2010-es évre - közölte honlapján a társaság szerdán.

A vállalat közleményében emlékeztetett: a CEERIUS (Central and Eastern European Responsible Investment Universe) közép- és kelet-európai felelős befektetői indexet a Bécsi Értéktőzsde (Wiener Börse) indította 2009-ben. Az indexben a környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból legjobban teljesítő vállalatok szerepelnek a régió nyolc országából.

A közel 200 vállalat értékelését és az index összeállítását az RFU (Reinhard Friesenbichler Unternehmensberatung) osztrák tanácsadó cég végezte. Az értékelésben egyebek között vizsgálták a vállalatok viszonyát saját alkalmazottaikhoz, ügyfeleikhez, piaci partnereikhez, a társadalom egészéhez, valamint a környezethez. A CEERIUS index cégeinek részvényei több befektetési termék (befektetési alapok és jegyek) részét képezik. 

A Magyar Telekom kiemelte: fenntarthatósági teljesítményét már korábban is elismerték, mivel a SAM (Sustainability Asset Management) évkönyvében a régióból egyedüliként ezüst osztályba sorolták, az Oekom értékelése alapján pedig ajánlott, Prime Category minősítést kapott.

Magyar Telekom tőzsdeindex Ceerius
Kapcsolódó cikkek