Pénz- és tőkepiac

Kivonul a munkanélküli biztosításokat áruló cég a magyar piacról

Másik társasághoz szerződhetnek vagy reménykedhetnek abban, hogy nem veszítik el az állásukat azok, akik munkanélküliségi biztosítást kötöttek egy tavaly piacra lépő biztosítónál.

Kivonul Magyarországról és felmondja a meglévő biztosításait a jövedelemkiesési biztosítást nyújtó biztosítótársaság, adta hírül vasárnap délben az MR1 Kossuth Rádió. A szóban forgó cég az ACE European Group, amely tavaly májusban indította el a hazai piacon egyedülálló szolgáltatását. 2 500-3 000 forintos havidíjért cserébe háromnegyed évig, havi 120 ezer forintot kaphat a munkanélkülivé vált ügyfél.

A biztosítótársaság a károk kedvezőtlen kárstatisztikájával idokolta döntését. A szolgáltatás megjelenése óta tízezer ember sem kötött munkanélküliségi biztosítást, pedig a cég év elején még azt várta, hogy körülbelül 30-50 ezer között lesz a biztosítást kötők száma. Tavaly 7,5 százalékos volt a mára ez az arány több mint tíz százalék.

Dudás Péter fióktelep-vezető a Kossuth Rádiónak elmondta, hogy úgy sem éri meg a piacon maradni, ha emelik az átlagosan 2 500-3 000 forintos havidíjat. Ha egy társaság egyoldalúan felmondja a meglévő biztosításait az érintett ügyfélkört állomány-átruházással adhatja át, és értesítenie kell az ügyfeleket is, akik dönthetnek arról, hogy át akarnak-e menni egy másik biztosítóhoz, mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője.

munkanélküliség biztosítások pénzügyi szolgáltatások ACE
Kapcsolódó cikkek