Pénz- és tőkepiac

Gyorshír! Felügyeleti biztosokat rendelt ki a PSZÁF egy hitelintézethez

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) határozatában kötelezte az Általános Közlekedési Hitelszövetkezetet, hogy legkésőbb 2010. május 31-ig a törvényi előírásoknak megfelelően rendezze tőkehelyzetét, mivel a Hitelszövetkezet saját tőkéje a jegyzett tőke alá csökkent.

A felügyelet emellett a jogszabályoknak megfelelő működés helyreállításáig, de legfeljebb egy évre felügyeleti biztosokat is kirendelt a Hitelszövetkezethez. A biztosok gondoskodnak a szövetkezet megfelelő működéséről.

 

A Hitelszövetkezet tőkehelyzete rendezéséig nem bonyolíthat le a tulajdonosaival részjegy összegének visszafizetésével kapcsolatos ügyleteket. A Felügyelet egyúttal megtiltotta a Hitelszövetkezet számára újabb kockázatvállalással járó ügyletek kötését, vagy hitel- és kölcsönszerződésben foglalt határidők meghosszabbítását (a működést biztosító kötelezettségvállalások és a folyószámla-hitelek prolongálásának kivételével).

 

A 2008. évi auditált adatok alapján az Általános Közlekedési Hitelszövetkezetet mérlegfőösszege alapján számított hazai piaci súlya nem éri el az egy ezreléket sem.

PSZÁF biztos felügelet hitelszövetkezet
Kapcsolódó cikkek