Pénz- és tőkepiac

Trendforduló: mi legyen az OTP részvénnyel?

A nap egyik vesztese az OTP, miután a BUX nagy zuhanással fejezte be a kereskedést. A Raiffeisen ezért eladást javasol a részvényekre, célárfolyamát 4590 forinton adja meg. Szakértők szerint, elsősorban a mai amerikai munkaerő-piaci adatok lehetnek jelzésértékűek a nemzetközi indexek jövő heti mozgásáról, és van realitása annak, hogy most elérkeztünk egy trendfordulóhoz, és már rövid távon is célárfolyamán foghat padlót az OTP.

Nincs egyetértés az elemzők között az OTP árfolyamának értékeltségéről, ezért nagyok az eltérések a részvényajánlásokban is.

A nemzetközi bankházak befektetésre érdemesnek tartják a részvényt, és sorra emelik a 12 hónapra számolt célárfolyamot, hangsúlyozva, hogy bár a bank jelentős működési kockázatok mellett, de egy-két éves időhorizonton hozhatja a tőle elvárt profitot. 

A Deutsche Bank közleménye azt hangsúlyozta, hogy az OTP részvényei egyáltalán nincsenek túlértékelve, és bőven van még emelkedési potenciál az árfolyamban.

Ezzel gyökeresen ellentétes állásponton van Blahó Levente, a Raiffeisen Bank részvényelemzője. Szerinte éppen hogy felülértékeltté vált a bankpapír, amelyet most azért sem érdemes vásárolni, mert egy jelentősebb korrekció van kibontakozóban a nemzetközi piacokon, amely bizonyára érezteti hatását az egyébként a globális mozgásokra érzékeny OTP jegyzésében. A Raiffeisen ezért eladást javasol a részvényekre, célárfolyamát 4590 forinton adja meg.

A pesszimizmusra egyébként okot adhat a friss amerikai munkanélküli-kérelmek váratlanul megugró adata is.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

BUX zárás célárfolyam
Kapcsolódó cikkek