Pénz- és tőkepiac

9 200 forintos OTP részvény? - Hasítanak a bankpapírok

Derekasan lekörözték nagyobb régiós versenytársaikat a hazai bankrészvények, legalábbis, ami az utóbbi egy év árfolyam-alakulását illeti.

A legszembetűnőbb emelkedést az OTP Bank részvénye produkálta: a nagyobbik hazai bankpapír ára csaknem négyszeresére emelkedett egy év alatt, így 6675 forinton zárta az elmúlt hetet.

Az elemzők pedig láthatóan optimisták a következő tizenkét hónap várható fejleményeit illetően is: a Bloomberg által nyilvántartott, hét legfrissebb ajánlás közül négy javasol vásárlást, három pedig tartásra vonatkozik.

Az OTP-t figyelő elemzők nagy része egyébként a mostani árhoz közeli vagy azt kissé meghaladó célárat tart érvényben, ám a Nomura befektetési bankház szakértője szerint 9200 forintba is kerülhet majd a nagyobbik hazai hitelintézeti

A befektetők részéről kisebb figyelmet (és forgalmat) generáló FHB sem áll rosszul, hiszen egy év alatt csaknem megháromszorozódott az árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén, és ma már 1500 forint közelében mozog a kurzusa. A régióban (így a magyar piacon) is érdekelt, tőzsdén szereplő külföldi bankok közül az Erste ára növekedett a legjobban – majdnem 140 százalékkal – egy év alatt, az Intesa Sanpaolo és a Raiffeisen International kurzusa viszont „csak” jóval szerényebb mértékben emelkedett.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

részvény OTP Erste Nomura Bank Bloomberg Intesa Sanpaolo Raiffaisen
Kapcsolódó cikkek