Pénz- és tőkepiac

Alakul a Raiffeisen-frigy

Fúzió. Intenzív előkészületek folynak a Raiffeisen Zentralbank (RZB) és a Raiffeisen International (RI) tervezett egyesülése kapcsán, ám a formai döntés még nem született meg – jelentették be tegnap az érintettek.

A kelet-európai érdekeltségeket – köztük a magyart – összefogó Raiffeisen International számításai szerint a többségi tulajdonossal végrehajtandó egyesülés 115 milliós szinergiahatást generálhat éves szinten. Emellett az egyesült hitelintézet tovább erősítheti pozícióit a kelet-közép-európai régióban, amelyet a széles kelet-európai értékesítési hálózat mellett az RZB teljesebb termékskálája is támogat.

Az RZB-nek jelenleg több mint 70 százalékos részesedése van a Bécsi Tőzsdén is forgó Raiffeisen Internationalben. A fúzióról és annak pontos lebonyolításáról a végleges, hivatalos döntés a két érintett júliusban esedékes közgyűlésén születhet meg.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

fúzió Raiffeisen RZB
Kapcsolódó cikkek