Pénz- és tőkepiac

Kerüljük a csaló bankot akkor is, ha jól keres

Érdemes elkerülni a Goldman Sachsot - állítja Meredith Whitney, hisz egyre nagyobb nyomás helyeződhet a befektetési bankra a hatósági vizsgálatok során – jelenti a Cashline.

Így jelentősen csökkenhet a versenyelőnye a szektortársakhoz képest, nem is beszélve arról, hogy tompulhat a Goldman brandjének fénye. Pénzpiaci berkekben guruasszonynak is nevezett Whitney eddig sem helyezkedett pozitív álláspontra az amerikai bankok kapcsán, és most sem érez vételi lehetőséget bennük, sőt, úgy gondolja, hogy a kisebb pénzpiaci szereplők növelhetik piaci részesedésüket a nagyok rovására, köszönhetően például a tervezett pénzügyi reformoknak is.

Habár ezen reformokat egyelőre képlékenynek tartja, pláne hogy nem tudni még konkrét részleteket, mégis úgy gondolja, hogy ezáltal csökkenhetne a bankok mérlegfőösszege, amely fontos lépés lehetne a pénzpiacok stabilitása érdekében. A

Goldmannal kapcsolatban úgy véli, hogy a részvénynek könyv szerinti érték körül kellene forognia, ami jelenleg 120 dollár környékén van (tegnap enyhén 152 dollár fölött zárt), és egyáltalán nem fog segíteni a cégen, ha próbálják elsimítani az ügyet, hisz önmagában az, hogy elferdítették a tényeket a befektetők előtt, már önmagában károsan hat a megítélés szemszögéből.

Újabb mélypont vár az amerikai lakóingatlan piacra Meredith Whitney szerint, hisz növekedhet az eladásra kínált ingatlanok mennyisége, növelve az eladatlan mennyiséget, illetve tovább erodálva az árakat.

részvény cashline mérlegfőösszeg Goldman Sachs Meredith Whitney könyv szerinti érték
Kapcsolódó cikkek