Pénz- és tőkepiac

Rugalmas és biztonságos biztosítást ígér az Axa

Széleskörű kockázati fedezetet és akár a nehéz időszakokhoz is rugalmasan alkalmazkodó, hosszú távú megtakarítást kínál az AXA Biztosító közelmúltban bevezetett, rendszeres díjfizetésű, befektetési egységekhez kötődő biztosítása, az Univerzum.

Az Univerzum biztosítás a cég szerint a válságjelenségeket megtapasztaló, ám hosszú távú biztonságot kereső ügyfeleknek kínál megoldást, az időről időre megváltozó élethelyzetükhöz harmonikusan alkalmazkodva. Az AXA Biztosító partnere kíván lenni a válságban negatív tapasztalatokat szerzett ügyfeleknek, ezért az Univerzum nagyfokú díjfizetési rugalmasságot tesz lehetővé, szükség esetén akár átmeneti díjfizetési moratóriumot is tolerál.

Az Univerzum a rugalmas megtakarítások mellett életbiztosítási fedezetet, többféle balesetbiztosítási fedezetet, sőt néhány egészségbiztosítási fedezetet is magába foglal. A biztosítás olyan kiegészítő funkciókat tartalmaz, amelyek a cég állítása szerint kiküszöbölik a unit linked termékekre korábban jellemző, a megtakarítások értékében bekövetkező nagyfokú ingadozásokat.

A unit-linked eszközalapokhoz kapcsolódó egyedi funkciók segítségével a speciális befektetési szaktudással nem rendelkező ügyfelek is részesedhetnek a pénzpiacok emelkedéséből, mégpedig úgy, hogy ugyanakkor elkerülhetik a válságos időszakokra oly jellemező, nagyfokú piaci ingadozásokból eredő hozameséseket.

Bár a díjfizetés pénzneme forint, az ügyfelek eldönthetik, hogy a megtakarításokat milyen devizában kívánják folytatni. A biztosító nem szankcionálja az egyes megtakarítási eszközök és devizák közötti váltásokat.

Az AXA a szerződés elején befizetett díjak egy részéből hűségtartalékot képez, amelyből a szerződés negyedik évétől kezdve évről évre kiegészíti az ügyfelek megtakarításait. Így a hosszú távú megtakarításban érdekelt ügyfelek 1,26-2,08 százalék közötti Teljes Költség Mutatójú (TKM) terméket vehetnek igénybe.

Életbiztosítási piac adataiért klikkeljen ide!

AXA kockázat hozam biztosító Universum unit linked pénzpiac tkm
Kapcsolódó cikkek