Pénz- és tőkepiac

Európai börzék - Pénteken érkezhet a medve

Az európai részvények kurzusa csütörtökön a kereskedés kezdetén csökkent, mert a befektetők óvatosak maradtak az Európai Központi Bank és a Bank of England kamatlábra vonatkozó döntése, és a pénteken nyilvánosságra hozandó amerikai munkanélküliségi adat előtt.

Csütörtök reggel a vezető európai részvényeket tömörítő FTSE Eurofirst 300 index 0,1 százalékkal csökkent és 1069,93 ponton állt. "A vállalati nyereségek továbbra is megkönnyebbülést jelentenek a piacnak, de ha a makrogazdasági adatok veszik át a helyüket, akkor a jó nyereségek nem lesznek elegendőek a piac megtámogatására" - véli Koen De Leus, a KBC Securities közgazdásza a Reutersnek nyilatkozva.

A szakértő szerint a piac most az amerikai munkanélküliségi adatok miatt aggódik. De Leus úgy látja, ha ezek az adatok jobbak a vártnál, akkor a kétszeres visszaeséssel járó miatti aggály igen gyorsan elillan, ám ha nem ez történik, akkor vélhetően korrekció következik.

A nap indításakor az euróval szembeni jegyzések a 281-es szint körül mozogtak, egy svájci frankért 203,3, egy dollárért 214,4 forintot kértek a bankközi piacon. Negyed tíz után néhány perccel az euró már 281,50 forintba került, tehát egyelőre a várakozásokkal ellentétes irányba mozdult el az árfolyam. Ugyanekkor a dollár jegyzésára 214,34, a svájci franké 203,78 forintos szinten állt.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

 


 

vállalati eredmény európai részvény makrogazdaság FTSE korrekció
Kapcsolódó cikkek