Pénz- és tőkepiac

Öt havi csúcson a piac - az Apple 300 dollár

Az amerikai részvénypiac szerdán folytatta emelkedését és újabb öt havi csúcsra repült. A száguldás a JP Morgan és az Intel jó gyorsjelentése után következett be, bár mindkét részvény mínuszban végzett (-1.39% és -2.68%) a „vegyél pletykára, adj el a hírre” szólásnak megfelelően.

Szerző: Tradenet Global

A pozitív hangulatot továbbra is azok a piaci résztvevők táplálják, akik a Fed újabb monetáris könnyítésre vonatkozó közelgő bejelentésére spekulálnak, mely a lelassuló gazdasági kilábalás meggyorsítására irányulna.

Az Apollo Group (APOL) -14%-ot zuhant a zárás utáni kereskedésben, így a csütörtökön is középpontban lesz. A cég szerdán erős, 1.31 dolláros részvényenkénti negyedéves eredményt publikált, mellyel túllőtt a várakozásokon. Az árfolyam-esés okozója a cég lecsökkentett 2011-es profit-előrejelzése volt.

A kereskedők csütörtökön főként a gazdasági hírekre fognak összpontosítani. A legfontosabb az új munkanélküliek számára utaló 8:30-as adat lesz, de napvilágot lát még a gyártói árindex is, ami a Fed mostanában kifejezett inflációs félelmei után egy szintén nagyon jelentős adat.

A kereskedés zárása után a Google (GOOG) jelenti be elmúlt negyedéves eredményét.

S&P 500 (SPY)

Az S&P 500 index a május 6-i napon belüli 10%-os villám-összeomlás után új csúcsot ért el. A bikák az éves csúcs 122 pontos értékét célozzák, mint következő meghódítandó területet. A résztvevők kérlelhetetlenül nyomkodják a vételi gombokat, a shortosok pedig egyre inkább feladják a reményt.

Mindaddig, míg a medvék le nem nyomják 115 pont alá az indexet, a vevők teljes magabiztossággal fognak újra és újra bevásárolni még a korrekciók idején is, minthogy a trend erősen mellettük áll.

S&P 500 Global tradenet amerikai piac
Kapcsolódó cikkek