Pénz- és tőkepiac

Nagyot zuhant a piac

Az S&P 500-as cégek 95%-a zuhant a keddi kereskedési napon. A rosszkedvet a kínai kamatemelési aggodalmak, az írországi gazdasági válság és a görög deficitcsökkentési kísérletek kudarcának ismételt felszínre kerülése okozta.

Szerző: Tradenet Global

Az amerikai részvénypiac kedden nyitáskor folytatta a hétfői gyengélkedést, és a hanyatlás a sanghaji –4%-os esésének hírére csak még inkább fokozódott. Miután Korea megemelte irányadó alapkamatát, a befektetők arra számítanak, hogy Kína is hasonló lépésre készül. Sokan számítanak arra is, hogy Kína szigorú politikája nem csupán a keresletet szűkíti majd be, hanem lelassítja a gazdasági növekedést is. A dollár mindeközben folytatja korrekcióját. A zöldhasú keddi kereslete továbbra is igen erős, és szeptember óta a legmagasabb pontján van 0.9%-os erősödésével.

A zárás utáni kereskedésben a Human Genome Sciences (HGSI) részvénye +10.54%-ot drágult, miután az Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA jóváhagyta és engedélyezte a cég új autoimmun-gyógyászati metódusát, melyet a GlaxoSmithKline céggel karöltve fejlesztettek ki.

A befektetők ma a fogyasztói árindex (CPI) és a megkezdett építkezések adataiból meríthetnek ihletet a piac irányára vonatkozóan.
 
S&P500 (SPY)

A keddi veszteségek első célárunk, a 119.70-es szint alá nyomták az indexet, és innen további hanyatlás következett be. Egy kissé erőteljesebb korrekció célára továbbra is a 117 pont, ahol az 50 napos exponenciális mozgóátlag található. Ha az irány megfordul, a 119.63-as szint jelenti az első ellenállási pontot, mely előzőleg támaszként működött.

cpi dollár spy tradenet részvénypiac
Kapcsolódó cikkek