Pénz- és tőkepiac

Mínuszban nyitott a BUX - Korrekció jöhet

A globális jókedv enyhülésével és az elmúlt 4-5 nap folyamatos emelkedése után korrekció jöhet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) pénteki kereskedési napján.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 127,10 pontos csökkenéssel, 22.319,68 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,57 százalékkal gyengült.

A legfrissebb piaci adatokért kattintson ide!

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője azt mondta, hogy az elmúlt napok folyamatos emelkedését követően korrekciót várnak, és ezt a nemzetközi hangulat is indokolja.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy véli, nagyon erős a magyar piac, az elmúlt napok alatt elért teljesítményével a BUX a legjobb tízben van a világ indexei között. A szakértő szerint ennek a nagy novemberi esés az oka, illetve annak, hogy a világban ismét nő a kockázatvállalási hajlandóság.

Balásy Zsolt úgy fogalmazott: a globális jókedv enyhülésének már vannak jelei, egy esetleges hangulatváltás Budapesten is visszahozhatja az eladókat, még ha ennek reggel nincs is egyértelmű jele. Egyelőre az elmúlt napokban megszokott nullás körüli nyitást vár az elemző.

árfolyamok Balásy Zsolt tőuzsde BUX bét értékpapírok
Kapcsolódó cikkek