Pénz- és tőkepiac

Nyugdíjpénztár - Bárhol nyilatkozatot lehet tenni

Napról napra egyre többen tesznek nyilatkozatot a magán-nyugdíjpénztári tagságuk megtartása mellett, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) tájékoztatása szerint nem csak a lakhely szerint illetékes hivatalnál tehetnek az ügyfelek nyilatkozatot.

Nem csak a lakhely szerint illetékes nyugdíjbiztosítási és folyósítási igazgatóságokon tehetnek nyilatkozatot azok, akik továbbra is magán-nyugdíjpénztári tagok kívánnak lenni – tájékoztatott Szőke Lovas Zsuzsa, az ONYF sajtótitkára.

A sajtótitkár kérdésünkre elmondta, hogy a legfrissebb összesített adatok szerint szerdáig 6 327 fő tett nyilatkozatot országszerte. A nyilatkozat tétellel kapcsolatban továbbra sem tapasztaltak problémát, az ügyintézés 2-3 percet vesz csupán igénybe. A legforgalmasabb Fiumei úti Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon is 12 ügyfélszolgálati ablak áll az ügyfelek rendelkezésre meghosszabbított nyitva tartással.

Megkezdte az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos változásokról szóló tájékoztató levelének postázását. A levél kapcsán van, aki már bűncselekményről beszél, a nyugdíjpénztári tagok megtévesztése miatt.

magánnyugdíj tájékoztató nyilatkozat ONYF nyugdíj pénztár
Kapcsolódó cikkek