Pénz- és tőkepiac

Száguld a Mol és az OTP

Kedden a japánok már meghozták a jó hangulatot az európai piacokra, ahol az optimizmus a sikeres portugál államkötvényaukciót követően folytatódhat. A pesti parketten a Mol és az OTP 2 százalék körüli növkedést mutatnak.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a nemzetközi optimizmust kihasználva 1,23 százalékos emelkedést ért el a délelőtt folyamán. A tőzsdeindex 22 533,9 pontra emelkedett.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A pesti parkett részvényeinek többsége emelkedésnek indult. Az OTP vezeti a pozitív ranglistát. A bankpapírok árfolyama 2,08 százalékos emelkedést produkált, így 5 380 forintra nőtt a részvények árfolyama. A Mol is hasonlóan jó 1,88 százalékos növekedést ért el, így az energiapapírok 22 160 forinton állnak.

A Richter szerényebb 0,19 százalékos növekedést mutat, így a gyógyszerpapírok kereskedése 43 685 forinton zajlik. Az MTelekom-papírjai egyenlőre stagnálnak, így továbbra is 550 forinton történik jegyzésük.

A nemzetközi piacokra kedden visszatért az optimizmus azt követően, hogy Japán is bejelentette jelentős mennyiségben kíván európai államadósság-papírokat vásárolni. A tengerentúlon, kedden az európainál szerényebb emelkedést mutattak a vezető indexek. A Nasdaq 0,33 százalékos, az S&P500 0,37 százalékos növekedést ért el. A vezető ázsiai indexek is hasonlóan jól teljesítettek.  A Nikkei Average 0,02 száazlékos, a Shanghai Composite index 0,62 százalékos növekedést produkált.

Az európai piacokon folytatódott az optimizmus, melynek további lendületet adhat a sikeres portugál államkötvény aukció. A DAX index már 1,23 százalékos, a CAC40 index pedig 1,21 százalékos pluszt mutat. A régiós lengyel WIG20 1,16 százalékos növekedést ért el kora délutánra.

részvény Mtelekom OTP WIG20 tőzsde DAX BUX Mol Nasdaq BÉT Richter árfolyam
Kapcsolódó cikkek