Pénz- és tőkepiac

Jó napja lehet a forintnak

A forint ma reggel az euróval és a svájci frankkal szemben is erősödött és az elemzők szerint egész nap jól tarthatja magát.

Egy euróért 270,54 forint adnak, ez erősödés a 271,44 forintos záróárhoz képest. A mai átlagos árfolyam 271,21 forint volt, a hazai deviza fokozatosan, de jelentősen erősödött ma reggel és bár az elmúlt fél órában kis korrekció kezdődött, az árfolyam az elemzők szerint kedvező lesz egész nap.

A Raiffeisen elemzői szerint, ha a korábbinál gyérebben is, de továbbra is kitart a reformokkal kapcsolatos hírfolyam. Technikai szemszögből a múlt heti forint-gyengülés elakadása, illetve a fennálló erősödő trendcsatorna továbbra is a forint rövid távú erősödésére utal. A devizakereskedők ma 270,20-272,45 közötti mozgást várnak.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Ami a svájci frankot illet: az ár jelenleg 207,29 forint és enyhén emelkedik, ennek ellenére továbbra is határozottan a tegnap, 208,06 forintos záróár alatt tartózkodik az alpesi deviza. Az átlagos ár is 207,85 forint volt mar reggel, igaz, egyszer már a 209-es szintet is megközelítette a forint.

A svájci jegybank elnöke, Philipp Hildebrand egy interjúban azt mondta, hogy az "ultraalacsony" kamatok nem maradhatnak fent sokáig. Hildebrand szerint az alpesi országot a frank erőssége védi meg az élelmiszer- és energiaár inflációs sokkjától.

deviza alpesi deviza svájci frank euró árfolyam jegybank
Kapcsolódó cikkek