Pénz- és tőkepiac

Kétmillió potenciális netes vásárló "születik"

Már elkezdődött, de 2011. április 15-től a MasterCard előírásai szerint kötelező is lesz az új kibocsátású Maestro kártyák alkalmassá tétele az internetes vásárlásra, így hamarosan megnyílik a netes vásárlás lehetősége több mint kétmillió magyar kártyabirtokos előtt – közölte a társaság.

A jegybank adatai szerint jelenleg 2,9 millió Maestro bankkártya van forgalomban hazánkban, ez a teljes kártyaállománynak 32, a betéti kártyáknak pedig 40 százalékát teszi ki.

A kártyatársaság kiemelte: a Magyarországon kibocsátott MasterCard kártyákkal végzett internetes forgalom kétszer olyan gyorsan növekszik, mint a bolti kártyás vásárlások forgalma. Gauder Milán regionális vezető szerint a változással nem csorbul az internetes vásárlás biztonsága, mivel a Maestro kártyák is megkaphatják a MasterCard internetes biztonsági kódját, a Secure Code-ot.

Az áprilisi határidő után a kibocsátó bankok csak abban az esetben utasíthatják el egyéb kifogás híján az internetes Maestro kártyatranzakciót, ha az nem SecureCode-os elfogadótól érkezett, csupán a márkajelzés miatt nem tehetik meg.

Secure Code MasterCard Maestro hitelkártya bankkártya
Kapcsolódó cikkek